Αρχικ

             Το Κντρο μας     Βιογραφικ του Προδρου    Υπηρεσες      Οι χροι    Εκδηλσεις      Photo Gallery      Ενδιαφροντα ρθρα

Ο    Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

 

 KRASSAS.jpg            

 Ο κ. Κρασσς Γερσιμος εναι ιατρς ενδοκρινολγος και γεννθηκε στην Αθνα. Τελεωσε την Ιατρικ Σχολ του Α.Π.Θ. με το βαθμ «Λαν καλς» (7,5). Υπηρτησε σαν φεδρος ανθυπατρος για 3 χρνια στον ελληνικ στρατ. Εργστηκε σαν ειδικευμενος ιατρς στην Προπαιδευτικ Παθολογικ Κλινικ του Αριστοτελεου Πανεπιστημου Θεσσαλονκης. Ταυτχρονα εργστηκε στο εργαστριο Βιολογας -  Βιοχημεας σαν μισθος βοηθς με στχο την εκπνηση διδακτορικς διατριβς.

o   Το 1972 λαβε τον ττλο της ειδικτητας της παθολογας μετ απ εξετσεις.

o   Το 1973 αναγορεθηκε αριστοχος Διδκτωρ της Ιατρικς Σχολς του Α.Π.Θ.

o   Το 1972 και μετ απ πανελλνιες εξετσεις λαβε υποτροφα του ΙΚΥ για σπουδς στην ενδοκρινολογα και τον επμενο χρνο αναχρησε για το Λονδνο που αρχικ παρακολοθησε μαθματα εργαστηριακς και κλινικς ενδοκρινολογας στο Νοσοκομεο Hammersmith (Καθηγητς R. Fraser) και μετ διορσθηκε Επιμελητς ρευνας (Research Registrar) στο Νοσοκομεο Central Middlesex.

o   Στο Νοσοκομεο αυτ εργσθηκε μχρι το 1976 οπτε επστρεψε στην Ελλδα και λαβε τον ττλο της ειδικτητας της ενδοκρινολογας. Επιστρφοντας στην Ελλδα διορσθηκε πανεπιστημιακς επιμελητς στο Εργαστριο Βιολογας της Ιατρικς Σχολς Α.Π.Θ., που και προσπθησε να διοργανσει τμμα ραδιοανοσοβιολογας και ραδιοσοτπων κυρως για ερευνητικος σκοπος. Στην θση αυτ παρμεινε μχρι το 1978, οπτε και παραιτθηκε για να αναλβει την διεθυνση του νεοσστατου τμματος Ενδοκρινολογας και Ραδιοσοτπων του νεοδρυθντος ττε Β Γενικο Νοσοκομεου ΙΚΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ». Την θση του Διευθυντ της Παθολογικς Κλινικς στο διο Νοσοκομεο ανλαβε ο καθηγητς κ. Σ. Φαλτσς και την θση του Διευθυντ της Χειρουργικς Κλινικς ο καθηγητς Σφουγγρης με τους οποους ο κος. Κρασσς ανπτυξε στενος επιστημονικος δεσμος. Την θση αυτ κατεχε μχρι το τλος του 2010 οπτε και συνταξιοδοτθηκε. Την διεθυνση της Κλινικς μετ την αποχρησ του ανλαβε ο κος. Ν. Ποντικδης.

o   Η Κλινικ χορηγοσε απ την ναρξη της λειτουργας της πλρη ειδικτητα ενδοκρινολογας. Μχρι την αναχρηση του κου. Κρασσ απ το Νοσοκομεο, η Κλινικ εχε δσει ειδικτητα σε 35 περπου νους γιατρος.

o   Το 1998 η Κλινικ με απφαση της UEMS αναγνωρστηκε σαν Εκπαιδευτικ Ευρωπακ Κντρο Ενδοκρινολογας σμφωνα με τα κριτρια που χει θσει η τελευταα. 

o   To 1981 με υποτροφα του ΝΑΤΟ, την οποα λαβε μετ απ σχετικ διαγωνισμ, αναχρησε για τις Η.Π.Α. που και παρμεινε για ναν χρνο περπου στο WORCESTER της πολιτεας της Μασαχουστης παρακολουθντας σαν Επισκπτης Καθηγητς (Visiting Professor) τις εργασες της Ενδοκρινολογικς Κλινικς της Ιατρικς Σχολς του Πανεπιστημου της Μασαχουστης (Διευθυντς ο καθηγητς L. Braverman). Με την επιστροφ του στην Ελλδα ξεκνησε ερευνητικ εργασα σε συνεργασα με την δρα της Βιοχημεας της Ιατρικς Σχολς του Πανεπιστημου Αθηνν (Διευθυντς ο καθ. κος. Μορας) που εχε σχση με τον λεγχο της λειτουργικτητας των ρχεων σε υπερθυρεοειδικος αρρστους πριν και μετ τη θεραπεα, με απτερο στχο την εκπνηση διατριβς για Υφηγεσα. Η εργασα αυτ ολοκληρθηκε το 1984 και υποβλθηκε στην Ιατρικ Σχολ του ΕΚΠΑ, το 1988 δε ανακηρχθηκε παμψηφε Υφηγητς του πανεπιστημου αυτο (Αμ. Επ. Καθηγητς).

o   Απ το ακαδημακ τος 1994 μχρι το 1998 δδαξε με ανθεση το μθημα της Ενδοκρινολογας στους τεταρτοετες και πεμπτοετες φοιτητς της Ιατρικς Σχολς του Πανεπιστημου Θεσσαλας.

o    1996 εργστηκε σαν Επισκπτης Καθηγητς στο Διαβητολογικ Κντρο JEFFREY KELSON του Λονδνου.Το 1995 -

o   Το 1999 ανακηρχθηκε παμψηφε Επισκπτης Καθηγητς του Πανεπιστημου του Βελιγραδου, το δε τος 2007 επτιμο μλος της Σερβικς Ακαδημας Επιστημν. 

o   Το 2002 εξελγη μλος του Δ.Σ. της Ευρωπακς Θυρεοειδικς νωσης (ETA) για 4 χρνια μετ απ εκλογς.

o   Το 2008 ονομστηκε ακλουθος (Fellow) του Βασιλικο Κολεγου των Παθολγων του Λονδνου (FRCP), δικριση πολ τιμητικ για ξνο επιστμονα.

o   Το 2008 ονομστηκε μισθος καθηγητς του ΕΚΠΑ χοντας υπηρετσει 20 χρνια σαν Διευθυντς κρατικς κλινικς απ την απκτηση του ττλου του μισθου επκουρου καθηγητ. Το διο τος εξελγη αντιπρσωπος της Ελλδος στη UEMS για την ειδικτητα της Ενδοκρινολογας και Μεταβολισμο μετ απ εκλογς για 4 χρνια, το δε 2013 επανεξελγη για λλα 5 χρνια. Το 2012 εξελγη απ την Γενικ Συνλευση της UEMS, μετ απ εκλογς, ταμας (treasurer) του τμματος της ενδοκρινολογας και μεταβολισμο για 4 χρνια.

o   Βραβεθηκε απ τη Βουλγαρικ Ιατρικ Ακαδημα και την Εταιρεα Ενδοκρινολογας της Βουλγαρας,

o   Το 2009 τιμθηκε αυτς και οι συνεργτες του απ την Ακαδημα Αθηνν με το βραβεο ΜΑΛΑΜΟΥ για την εργασα τους που δημοσιεθηκε στο περιοδικ THYROID και χει ττλο: «Ο ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΜΕΝΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΓΕΝΕΣΗ».Professor Dr. K. Chilov"Το 2005 λαβε το βραβεο "

o   Τον Μρτιο του 2013 βραβεθηκε απ την Ελληνικ Εταιρεα Παχυσαρκας για την σημαντικ προσφορ του στην ρευνα και θεραπεα των νοσημτων της παχυσαρκας και του μεταβολισμο.

o   Τον Ιανουριο του 2015 η Ελληνικ Εταιρεα Ενδοκρινολογας - νωση Ενδοκρινολγων τον βρβευσε για τις πολτιμες υπηρεσες που προσφερε στην ειδικτητα της Ενδοκρινολογας στην Ελλδα.

o   χει δημοσιεσει περισστερες απ 300 εργασες σε ελληνικ και αγγλικ περιοδικ, οι 125 δε απ αυτς αναφρονται στο PubMed.

o   Εναι συνεκδτης δο βιβλων στα αγγλικ και συγκεκριμνα το Pediatric Endocrinology και το Thyroid Ophthalmopathy και ενς στα ελληνικ με ττλο «Γενικ Ενδοκρινολογα» με τλαντα ασθενν, με συνεκδτη τον Ν. Ποντικδη.

o   Εναι μλος της εκδοτικς ομδας (editorial board) πολλν ξενγλωσσων περιοδικν που αφορον την ειδικτητα της ενδοκρινολογας.

o   Τλος, χει διοργανσει και συνδιοργανσει πρα πολλ ελληνικ και ξνα επιστημονικ συνδρια που αναφρονται στην ενδοκρινολογα με κορυφαο το Πανευρωπακ Συνδριο της ETA που γινε στο Porto Carras τον Σεπτμβριο του 2008 με συμμετοχ περπου 1000 συνδρων.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ''Γ. & Χ. ΚΡΑΣΣΑ''

ΤΖ. Κννεντυ 115Β, ΠΥΛΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2310309351,

email: gkra34@otenet.gr

Δευτρα - Παρασκευ, 09.30-15.00

Facebook: /PolitistikoKentroKrassa