ΑρχικÞ

Το ΚÝντρο μας

Υπηρεσßες

Αßθουσα Πανüραμα

Βιογραφικü του ΠροÝδρου

ΕνδιαφÝροντα ¶ρθρα

Εκδηλþσεις

Photo Gallery

Επικοινωνßα

 

 

 

Αßθουσα ΚεφαλονιÜ

 

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ

 

 

 

 

 

Αßθουσα ΚÝρκυρα

 

 

ΟλοκληρωμÝνες

 

 

 

 

 

Roof Garden

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξωτερικüς χþρος

 

 

 

 

 

 

Ο    Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

 

 KRASSAS.jpg            

 

Δρ. ΓερÜσιμος Ε. ΚρασσÜς MD, PhD, FRCP(Lond)

Eνδοκρινολüγος

 

Ο κ. ΚρασσÜς ΓερÜσιμος γεννÞθηκε στην ΑθÞνα. Τελεßωσε την ΙατρικÞ ΣχολÞ του Α.Π.Θ. με το βαθμü «Λßαν καλþς» (7,5). ΥπηρÝτησε σαν Ýφεδρος ανθυπßατρος για 3 χρüνια στον ελληνικü στρατü. ΕργÜστηκε σαν ειδικευüμενος ιατρüς στην ΠροπαιδευτικÞ ΠαθολογικÞ ΚλινικÞ του Αριστοτελεßου Πανεπιστημßου Θεσσαλονßκης. Ταυτüχρονα εργÜστηκε στο εργαστÞριο Βιολογßας -  Βιοχημεßας σαν Üμισθος βοηθüς με στüχο την εκπüνηση διδακτορικÞς διατριβÞς.

o   Το 1972 Ýλαβε τον τßτλο της ειδικüτητας της παθολογßας μετÜ απü εξετÜσεις.

o   Το 1973 αναγορεýθηκε αριστοýχος ΔιδÜκτωρ της ΙατρικÞς ΣχολÞς του Α.Π.Θ.

o   Το 1972 και μετÜ απü πανελλÞνιες εξετÜσεις Ýλαβε υποτροφßα του ΙΚΥ για σπουδÝς στην ενδοκρινολογßα και τον επüμενο χρüνο αναχþρησε για το Λονδßνο üπου αρχικÜ παρακολοýθησε μαθÞματα εργαστηριακÞς και κλινικÞς ενδοκρινολογßας στο Νοσοκομεßο Hammersmith (ΚαθηγητÞς R. Fraser) και μετÜ διορßσθηκε ΕπιμελητÞς ¸ρευνας (Research Registrar) στο Νοσοκομεßο Central Middlesex.

o   Στο Νοσοκομεßο αυτü εργÜσθηκε μÝχρι το 1976 οπüτε επÝστρεψε στην ΕλλÜδα και Ýλαβε τον τßτλο της ειδικüτητας της ενδοκρινολογßας. ΕπιστρÝφοντας στην ΕλλÜδα διορßσθηκε πανεπιστημιακüς επιμελητÞς στο ΕργαστÞριο Βιολογßας της ΙατρικÞς ΣχολÞς Α.Π.Θ., üπου και προσπÜθησε να διοργανþσει τμÞμα ραδιοανοσοβιολογßας και ραδιοúσοτüπων κυρßως για ερευνητικοýς σκοποýς. Στην θÝση αυτÞ παρÝμεινε μÝχρι το 1978, οπüτε και παραιτÞθηκε για να αναλÜβει την διεýθυνση του νεοσýστατου τμÞματος Ενδοκρινολογßας και Ραδιοúσοτüπων του νεοúδρυθÝντος τüτε Β´ Γενικοý Νοσοκομεßου ΙΚΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ». Την θÝση του ΔιευθυντÞ της ΠαθολογικÞς ΚλινικÞς στο ßδιο Νοσοκομεßο ανÝλαβε ο καθηγητÞς κ. Σ. ΦαλτσÞς και την θÝση του ΔιευθυντÞ της ΧειρουργικÞς ΚλινικÞς ο καθηγητÞς ΣφουγγÜρης με τους οποßους ο κος. ΚρασσÜς ανÝπτυξε στενοýς επιστημονικοýς δεσμοýς. Την θÝση αυτÞ κατεßχε μÝχρι το τÝλος του 2010 οπüτε και συνταξιοδοτÞθηκε. Την διεýθυνση της ΚλινικÞς μετÜ την αποχþρησÞ του ανÝλαβε ο κος. Ν. Ποντικßδης.

o   Η ΚλινικÞ χορηγοýσε απü την Ýναρξη της λειτουργßας της πλÞρη ειδικüτητα ενδοκρινολογßας. ΜÝχρι την αναχþρηση του κου. ΚρασσÜ απü το Νοσοκομεßο, η ΚλινικÞ εßχε δþσει ειδικüτητα σε 35 περßπου νÝους γιατροýς.

o   Το 1998 η ΚλινικÞ με απüφαση της UEMS αναγνωρßστηκε σαν Εκπαιδευτικü Ευρωπαúκü ΚÝντρο Ενδοκρινολογßας σýμφωνα με τα κριτÞρια που Ýχει θÝσει η τελευταßα. 

o   To 1981 με υποτροφßα του ΝΑΤΟ, την οποßα Ýλαβε μετÜ απü σχετικü διαγωνισμü, αναχþρησε για τις Η.Π.Α. üπου και παρÝμεινε για Ýναν χρüνο περßπου στο WORCESTER της πολιτεßας της ΜασαχουσÝτης παρακολουθþντας σαν ΕπισκÝπτης ΚαθηγητÞς (Visiting Professor) τις εργασßες της ΕνδοκρινολογικÞς ΚλινικÞς της ΙατρικÞς ΣχολÞς του Πανεπιστημßου της ΜασαχουσÝτης (ΔιευθυντÞς ο καθηγητÞς L. Braverman). Με την επιστροφÞ του στην ΕλλÜδα ξεκßνησε ερευνητικÞ εργασßα σε συνεργασßα με την Ýδρα της Βιοχημεßας της ΙατρικÞς ΣχολÞς του Πανεπιστημßου Αθηνþν (ΔιευθυντÞς ο καθ. κος. Μοßρας) που εßχε σχÝση με τον Ýλεγχο της λειτουργικüτητας των üρχεων σε υπερθυρεοειδικοýς αρρþστους πριν και μετÜ τη θεραπεßα, με απþτερο στüχο την εκπüνηση διατριβÞς για Υφηγεσßα. Η εργασßα αυτÞ ολοκληρþθηκε το 1984 και υποβλÞθηκε στην ΙατρικÞ ΣχολÞ του ΕΚΠΑ, το 1988 δε ανακηρýχθηκε παμψηφεß ΥφηγητÞς του πανεπιστημßου αυτοý (Αμ. Επ. ΚαθηγητÞς).

o   Απü το ακαδημαúκü Ýτος 1994 μÝχρι το 1998 δßδαξε με ανÜθεση το μÜθημα της Ενδοκρινολογßας στους τεταρτοετεßς και πεμπτοετεßς φοιτητÝς της ΙατρικÞς ΣχολÞς του Πανεπιστημßου Θεσσαλßας.

o    1996 εργÜστηκε σαν ΕπισκÝπτης ΚαθηγητÞς στο Διαβητολογικü ΚÝντρο JEFFREY KELSON του Λονδßνου.Το 1995 -

o   Το 1999 ανακηρýχθηκε παμψηφεß ΕπισκÝπτης ΚαθηγητÞς του Πανεπιστημßου του Βελιγραδßου, το δε Ýτος 2007 επßτιμο μÝλος της ΣερβικÞς Ακαδημßας Επιστημþν. 

o   Το 2002 εξελÝγη μÝλος του Δ.Σ. της ΕυρωπαúκÞς ΘυρεοειδικÞς ¸νωσης (ETA) για 4 χρüνια μετÜ απü εκλογÝς.

o   Το 2008 ονομÜστηκε ακüλουθος (Fellow) του Βασιλικοý Κολεγßου των Παθολüγων του Λονδßνου (FRCP), διÜκριση πολý τιμητικÞ για ξÝνο επιστÞμονα.

o   Το 2008 ονομÜστηκε Üμισθος καθηγητÞς του ΕΚΠΑ Ýχοντας υπηρετÞσει 20 χρüνια σαν ΔιευθυντÞς κρατικÞς κλινικÞς απü την απüκτηση του τßτλου του Üμισθου επßκουρου καθηγητÞ. Το ßδιο Ýτος εξελÝγη αντιπρüσωπος της ΕλλÜδος στη UEMS για την ειδικüτητα της Ενδοκρινολογßας και Μεταβολισμοý μετÜ απü εκλογÝς για 4 χρüνια, το δε 2013 επανεξελÝγη για Üλλα 5 χρüνια. Το 2012 εξελÝγη απü την ΓενικÞ ΣυνÝλευση της UEMS, μετÜ απü εκλογÝς, ταμßας (treasurer) του τμÞματος της ενδοκρινολογßας και μεταβολισμοý για 4 χρüνια.

o    απü τη ΒουλγαρικÞ ΙατρικÞ Ακαδημßα και την Εταιρεßα Ενδοκρινολογßας της Βουλγαρßας, το δε 2009 τιμÞθηκε αυτüς και οι συνεργÜτες του απü την Ακαδημßα Αθηνþν με το βραβεßο ΜΑΛΑΜΟΥ για την εργασßα τους που δημοσιεýθηκε στο περιοδικü THYROID και Ýχει τßτλο: «Ο ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΜΕΝΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΓΕΝΕΣΗ».Professor Dr. K. Chilov"Το 2005 Ýλαβε το βραβεßο "

o   Τον ΜÜρτιο του 2013 βραβεýθηκε απü την ΕλληνικÞ Εταιρεßα Παχυσαρκßας για την σημαντικÞ προσφορÜ του στην Ýρευνα και θεραπεßα των νοσημÜτων της παχυσαρκßας και του μεταβολισμοý.

o   Τον ΙανουÜριο του 2015 η ΕλληνικÞ Εταιρεßα Ενδοκρινολογßας - ¸νωση Ενδοκρινολüγων τον βρÜβευσε για τις πολýτιμες υπηρεσßες που προσÝφερε στην ειδικüτητα της Ενδοκρινολογßας στην ΕλλÜδα.

o   ¸χει δημοσιεýσει περισσüτερες απü 300 εργασßες σε ελληνικÜ και αγγλικÜ περιοδικÜ, οι 125 δε απü αυτÝς αναφÝρονται στο PubMed.

o   Εßναι συνεκδüτης δýο βιβλßων στα αγγλικÜ και συγκεκριμÝνα το Pediatric Endocrinology και το Thyroid Ophthalmopathy και ενüς στα ελληνικÜ με τßτλο «ΓενικÞ Ενδοκρινολογßα» με Üτλαντα ασθενþν, με συνεκδüτη τον Ν. Ποντικßδη.

o   Εßναι μÝλος της εκδοτικÞς ομÜδας (editorial board) πολλþν ξενüγλωσσων περιοδικþν που αφοροýν την ειδικüτητα της ενδοκρινολογßας.

o   ΤÝλος, Ýχει διοργανþσει και συνδιοργανþσει πÜρα πολλÜ ελληνικÜ και ξÝνα επιστημονικÜ συνÝδρια που αναφÝρονται στην ενδοκρινολογßα με κορυφαßο το Πανευρωπαúκü ΣυνÝδριο της ETA που Ýγινε στο Porto Carras τον ΣεπτÝμβριο του 2008 με συμμετοχÞ περßπου 1000 συνÝδρων.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Γ. & Χ. ΚΡΑΣΣΑ

 

ΤΖ. ΚÝννεντυ 115Β, ΠΥΛΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

2310309351, gkra34@otenet.gr

 

ΔευτÝρα - ΠαρασκευÞ, 09.30-15.00